Kleine herinneringen van velen

Corvee
Een hele week corvee was ook een hele belevenis. Emmers vol aardappelen moesten gepit worden. het schrapen gebeurde onder leiding van Grada in een, in mijn ogen , hele antieke schraapmachine, waar nogal wat water bij te pas kwam. Hij stond ergens vlak bij de maaltijdenlift in de keuken. Dat pitten was geen leuke bezigheid en we hadden al gauw bedacht dat je het een stuk gemakkelijker had als je de machine heel lang liet doordraaien. De aardappeltjes waren dan wel tot krieltjes geworden.........

Stoofpeertjes
Gerrit Blekkenhorst heeft een keer de uitdaging aangenomen om een schaal met stoofperen in zijn geheel op te eten.
De hele tafel legde in, Jaap Jabaaij eveneens, Bertus Blom was wat zuiniger en ging de weddenschap niet aan.
Na het verorberen van alle peren wilde Gerrit de poet opstrijken. Helaas voor hem ging dat feest niet door: de schaal diende ook te worden opgegeten. Dat was namelijk ook een deel van de weddenschap. Gerrit is daar goed ziek van geworden. De peren vielen hem zwaar op de maag en hij had de weddenschap niet gewonnen.

Vroeg op
Twee jongens stonden altijd vroeger op dan de anderen. Jacques van Es omdat hij tien minuten nodig had om zijn vetkuif in model te brengen en Remy van Roozendaal om zich met warm water uit de douche te scheren. Er kwam uit de kranen boven de wasbakken namelijk geen warm water.

Herinneringen aan de tijd dat er Egyptenaren waren:

Jan Pampiermole
De allereerste groep zat de allereerste avond aan tafel. Zoals gewoonlijk begonnen we met soep. Jan pakte onverstoorbaar zijn vork en legde met een stalen gezicht uit dat wij in Nederland altijd de soep met een vork aten.
Een heleboel vonden het maar wat gek. Maar het duurde wel een half bord voor ze in de gaten hadden dat Jan Pampiermole niet helemaal te vertrouwen was op dat punt.

Jacques van Es
En eigenwijs dat sommigen waren. Ze kochten bijna allemaal een televisie, die vergeleken met Egypte bij ons 2de hands redelijk goedkoop was.
Hoe vaak we ook probeerden uit te leggen dat een TV met het Nederlandse PAL syteem niet werkte in Egypte met hun SECAM systeem. Het mocht niet baten.