Het begin

In tegenstelling tot wat de eerste pagina doet vermoeden is Internaat Het Posthuis niet begonnen op de Westzeedijk 116 te Rotterdam.
Van dat allereerste begin zijn er, voorzover we weten, geen foto's. Het pand aan de Westzeedijk was nog niet klaar en voor een korte periode, vanaf 13 september 1960, werden de bewoners van Het Internaat ondergebracht in het oude stationspostkantoor op het Centraal Station. Niet het gebouw waarin het grote postkantoor Delftseplein gevestigd was, maar een oud gebouw aan de andere kant van het Centraal Station in de Conradstraat. Naast het Groothandelsgebouw waar nu een parkeerplaats is.
Op onderstaande tekening van tekenaar Chris Schut uit 1956 zien we het gebouw vanaf de kant van de treinen met op de achtergrond het Groothandelsgebouw.

Het oude stationspostkantoor Rotterdam Conradstraat

Als je de voordeur uitstapte dan stond je op het eerste perron en van slapen kwam niet veel want de goederentreinen reden langs de slaapkamerramen.

Maar 5 februari 1961 was het eindelijk zover en konden we naar de Westzeedijk verhuizen. Het voormalige Hotel was omgetoverd tot Internaat.
De eerste hoofden waren Dhr. en Mevr. Blom. Zij hadden een zoon met de naam Peter. Vanaf 1963 werd Jabaaij het hoofd van het Posthuis.

Hier kun je een artikel uit de Volkskrant downloaden
Als je het artikel opslaat op je eigen computer is het groter en goed leesbaar.

Hier een foto van de taart bij de opening van Internaat Het Posthuis in 1960

Peter en Jeanette met de grote taart